Livet som hästägare

Katitzi skulle få sina tänder raspade och kollade igår, men det sluta med att de hittade en vargtand och opererade bort den! 
Jag ska även på röntgen imorgon... Katitzi råkade krossa mina fingrar igår, blev klämd mellan hennes huvud och en järnstång haha hästjävel :'( 

Helt drogad, naw :( 

Klara!



Måste färga utväxten

Ibland suger det att vara blond, speciellt när det kommer till utväxten... Det kostar liksom 700kr att färga, och jag skulle behöva klippa mig också. Jag borde egebtligen färga var 3:e månad, men har inte råd med det :( 

Fan, lite tur att jag har mörka ögonbryn, då matchar dom med utväxten hahaha! 



Think twice

Gör något av livet. Ge det en mening. 
Ingen som är gammal är stolt över de gånger de har sårat någon. 
Le mer, skratta mer. Var mer ärlig. Var mer öppen. 
Tänk dig in i andras situationer, förstå mer. 
Jag vill ligga och le när jag ska dö, och veta att jag, jag var en bra människa. 




Katter i fönster

Halloj! 
Jag somnade ungefär 00:40 igår och vaknade 09:10 imorse, det var behövligt med 8,5 timmars sömn, för dagarna innan sov jag 8 timmar på två dygn, var så hinla trött! 
Jag låg i sängen med katterna och kollade på Frozen, den nya Disneyfilmen, så gosig och bra! 

Nu har jag gjort lite varn choklad jag ska dricka, senare blir det stall! Får se vad jag hittar på ikv :D 



Randombild

Amanda hade tagit min telefon och tagit kort på mig i smyg, haha... Om jag får gissa vad jag skrattar åt så tror jag det var när jag skrev en "rolig" historia i google transelate och spelade upp det högt för min mentor. 
Min mentor som heter Dagmar är från tyskland, världens mest lost människa och hon är så rolig! Hahah! 




#student2014

Idag kom våra studentmössor! Kaos på lektionen, haha alla packade upp dom och skulle ta kort osvosvosv...! 
På min står det "Renée" på ena sidan och "SAB11" på andra (samhäll beteendevetenskap), på baksidan står det "FuckaUr" och sen har jag ingraderat i lädret på insidan "Go Hard Or Go Home", haha! Fetaste, fyfan vad jag längtar nu! 








Sleepaaah

Låg i soffan igår och kollade på youtube på telefonen, och sen helt plötsligt däckade jag! Vaknade av att mamma kom in och sa att vi skulle äta och sen åka till stallet, kollade på klockan och insåg att jag sovit i nästan 3 timmar! Det var sååå himla behövligt, asskönt! 

Nu Sitter jag i skolan, bjuder på en bild på mig och Emem för några månader sen. Här var mina läppar precis ifyllda, så fina dom var haha, måste göra om! 



Varje människa får drömma sig bort

Det ska aldrig finnas någon som bestämer vad som finns i ditt huvud. Dina tankar är dina egna. 
Och om du håller din mun stängd föeblir det så. Dina tankar är det enda ingen kan ta ifrån dig. 

Så sa min mamma till mig för många år sedan. Kommer inte ihåg i vilket sammanhang, men minns det ändå så väl. Det är kloka ord, egentligen. Även fast jag inte brydde mig ett skit då. 







Grattis Jannika 20 barre!

Igår var jag klar med stallet relativt tidigt, jag red ut i skogen medan det var ljust, såå mysigt med all snö! :) 

Sen åkte jag hem till mamma och fixade mig/åt och sen hämtade Emmis mig. Vi åkte hem till Madde och förfesta med Sofia, Bea och Julia, sen till Jannikas 20-årsfest :D 














Vart går gränsen för skällande hundar?

Det skulle vara roligt om ni kommentar och berättar vad ni tycker efter ni läst! 

Jag är uppvuxen med jakthundar i min familj, både stora och små. Våra hundar har alltid varit väluppfostrade och lydiga, min mamma eller pappa skulle aldrig tolerera en olydig hund. 
Det har lett till att jag "vet" hur den "perfekta hunden" ska vara. Dom ska vara glada, men dom får varken skälla, och absolut inte morra mot folk. De ska lyssna första gången man säger till dem, andra gången visar man tydligt att den det är jag (ägaren till hunden) som bestämmer. 
Sedan ska dom ju självklart få vara hundar! Att skälla är ju naturligt för dem, men absolut inte mot folk, tycker jag. 

Min mamma är exakt likadan. Hennes hundar (hon har haft två vorsteh, fågelhundar) har alltid gått lösa, och vänt direkt om mamma ropat. 
Här börjar min "diskussion" - Tycker ni det är okej att främmande hundar, stora som små, hade varit lösa och kommit fram till era fötter och ställt sig och skällt/morrat?  

I stallet jag har häst har nästan alla hästägare hund med sig, som går lösa på stallplanen. Det är allt från chihuahuaor till boxer och schäfer. De flesta är snälla, ingen har någonsin bitit eller dylikt, men idag fick min mamma nog. Och vad fick hon nog på? Jo, små ättriga hundar som kommer fram till henne och ställer sig och skäller, och skäller, och skäller, och skäller. De flesta hundar där är helt ointresserade av att ägaren säger åt dem att vara tysta, eller att de ska "komma hit". Så min mamma (som lät hunden stå där ett tag och skälla för hon trodde att den skulle lyssna på ägaren) kastade en kvast på hunden. Detta för att tydligt markera att mig står du fan inte och skäller på.

Hon gick sedan till ägaren av stallet och sa ungefär "nu är jag trött på alla hundar som springer runt och skäller och morrar på människor. De tror ju att det här är deras egna gård, det kan inte finnas lösa hundar som gör så, som där emot inte lyssnar på sina ägare. Det tolererar inte jag. Tycker du det är okej att de gör så?" 
Och stallägaren svarar ungefär: "Det är min gård du är på. För mig är det okej."

JAG hade kanske inte kastat en kvast, men jag hade nog stampat fötterna i marken, gåendes mot hunden och morrat lite för att visa att det inte är okej. Sedan tycker jag att det är sjukt oförskämt av hundägarna att låta hunden stå och skälla eller morra på andra människor, stor som liten hund. Det ligger i uppfostran hos hunden, tycker jag. 

Jag personligen tror att jag är lite insatt i det där, bara för jag har fått lära mig att hundar ska vara superlydiga. Jag stör mig liksom på folk som låter sina hundar stå och tomskälla på sina tomter i 5 minuter utan att ägaren säger åt den. 

Hade min pappa varit i stallet och en liten hund kommit fram till honom sådär, hade han tagit upp den i nackskinnet och gått med den till ägaren. Hade det varit en stor hund hade han tryckt ner den på backen och verkligen visat att jag bestämmer över dig. 

Men åter till frågan, tycker ni det är okej med hundar som skäller på främmande människor? Vad skulle ni gjort om det hände? 


Tränaträna

Kom nyss hem från gymmet, körde ett mage och rumppass! :) 
Ni får ursäkta mina dåliga bilder, men jag har köpt en begagnad iphone 4s och kameran är inte riktigt som den ska tyvärr :/ 

Vad jag äter efter gymmet: 
Broccoli i massor! 
Två grova mackor med philidelphia-gräslöksost, utan smör. Den här osten har betydligt mycket mindre kaloier än smör men nästan 7 gånger så mycket protein och kolhydrater! :) 
+ ett glas juice med 100% frukt och inget tillsatt socker :) 







Studentbal

Den 26:e april är det dags för studentbal ! Vi har börjar leta klänningar men inte hittat någon jag klickat för än. 

Den här provade jag på Luxdress, blev fult när jag hade bh på mig, men tänk er utan den haha! 







Myskväll med bok och katter

Kom hem från stallet för kanske 45 minuter sedan, då åt jag och kollade lite på youtube och sånt skit, och nu ska jag krypa ner i soffan med Heaven och Paris och läsa lite ur sista boken av Fifty Shades-triologin! :) 

När jag har tröttnat på det ska jag ta en dusch och sedan sova, skolan börjar imorgon! 





Myskväll med sysling

Igår åkte jag hem till Gloria och sov över där. Vi fick för oss klockan 01:15 igårnatt att vi sklle baka, så vi improvoserade ihop en smet och den kakan blev riktigt god! 
Dock tröttnade vi på den så imorse bakade vi riktiga cupcakes med vaniljglassyr, sen gjorde vi smoothie! SÅ GOTT! 




Några saker ni kanske inte visste om mig!

1. I somras hittade jag en igolkottsbebis bredvid vägen som låg och pinades, (antagligen påkörd, hundbiten eller dylikt) så jag tog upp den, la den i famnen och sjöng lite och den somnade in i mina armar. Jag började storböla och ringde mamma och sa att hela min dag var förstörd, hahaha.... Hej Renée 10 bast.

2. Jag har aldrig snattat i hela mitt liv

3. Jag har aldrig testat droger (röka på t.ex.)

4. Jag är svartsjuk av mig. A lot

5. När jag är arg (riiktigt arg alltså) måste jag slå på något, kasta sönder något eller slänga iväg något. Det enda viset jag får ut min ilska på. Det måste låta, krasa eller dunsa liksom (där har ni svaret på vad som hände min iPhone). 

6. När jag var 9 år frågade min storebrors kompis chans på mig, och helt ärligt tror jag aldrig vi gjorde slut. Tekniskt sett har jag haft förhållande i snart 10år! 

7. Jag hatar förändringar. 

8. Jag är den typiska "jag var här först, step aside" -tjejen, riktigt barnsligt men kan inte rå för det!!

9. Jag följer tiotals makeup-artister på youtube, tycker det är löjligt roligt att titta på när andra sminkar sig, men jag suger på att sminka mig själv!

10. Jag ljuger nästan aldrig. Lögner är för svaga och osäkra människor. 

11. Jag är kolsyreberoende, måste dricka läsk varje dag, annars blir jag sur, typ... 

12. Jag är sockerberoende

13. Gravad lax kan vara det godaste som någonsin existerat!

14. Jag dygnade en natt på sommarlovet och jobbade 9 timmar dagen efter med start kl 8 på morgonen (kassan på ICA). Min kropp var helt ur funktion och jag slöddrade när jag pratade. Inte att rekomendera, aldrig mått så dåligt! 

15. När jag gick i lågstadiet vann jag guldmedalj tre år i rad när det var löpartävling runt dammarna i Sala.

16. När jag gick i 5:an sprang jag 60 meter på 9,13sek. 

17. När jag gick i 6:an fick jag för mig att jag skulle sluta äta. Jag blev äckligt smal och blev glad när andra sa det. Nu fattar jag inte hur jag kunde tycka det var snyggt?!

18. Jag har varit i 11 länder

19. När jag slutade nian fick jag utmärkelse för "årens hoppeti-hopp", bara för jag alltid sprang/skuttade runt i skolan och i klassrummen haha

20. Jag älskar att ge kärlek till de jag tycker om! 


Pic from 2012 



RSS 2.0